slider_img slider_img slider_img slider_img

Elektrisch Varen - Inbouw

Is uw diesel motor aan vervanging toe? Is uw boot toe aan een nieuwe aandrijving? Moet uw motor gereviseerd worden? Of wilt u een nieuw schip bouwen?

Typisch momenten waarop een elektrische aandrijving ter sprake komt. Maar is het haalbaar, wat gaat het kosten, is het technisch mogelijk? Vragen waar Bijstra Scheepsinstallatie u graag een antwoord op geeft.

Hieronder kunt u alvast een aantal aandachtspunten doornemen, waarop gelet moet worden bij elektrisch varen.

Advies en inbouw voor vele jaren zorgeloos genieten.
Bijstra Scheepsinstallatie is gespecialiseerd in het inbouwen van elektrische aandrijvingen en systemen. Niet alleen in haar eigen boten, maar ook die van collega werven en particulieren. Met als gemeenschappelijk doel: een optimaal functionerend schip, goed voor vele jaren zorgeloos genieten op het water!

Met het oog daarop leveren wij alle soorten aandrijvingen van alle merken. Wij kunnen u dus een onafhankelijk en gedegen advies geven over de beste aandrijving voor uw boot. Uiteraard wordt dit nauwkeurig afgestemd op uw wensen, vaargebied en de mogelijkheden.

 

De juiste accu’s:
Een zeer belangrijke component van de elektrische aandrijving is het accupakket. Om onbezorgd te kunnen varen is een betrouwbare energievoorziening met voldoende actieradius cruciaal. Onze brede ervaring op dit gebied helpt u om tot de juiste keuze te komen. Waarbij we ook hier putten uit de vele typen en merken accu’s die er worden aangeboden. En natuurlijk goed kijken naar de optimale plaatsing in de boot, én naar de veiligheid!

 

Een degelijk elektrisch systeem:
Elektriciteit aan boord vergt kennis en ervaring bij de inbouw. Om zeker te zijn dat u er op kunt vertrouwen is het belangrijk om het systeem degelijk en correct uit te voeren. Maar niet ingewikkelder dan noodzakelijk, en voorzien van een overzichtelijk schema. Waardoor eventuele storingen in de (verre) toekomst snel zijn op te sporen en verhelpen. 

Makkelijke bediening:
Een elektrische aandrijving is niet alleen stil en reukloos, maar ook makkelijk te bedienen. Vrijwel alle systemen hebben een traploze éénhendel bediening voor de snelheid, waarbij u werkelijk kunt variëren tussen 1 km/u. en de topsnelheid. Schakelen van voor- naar achteruit gaat heel snel: u hoeft geen rekening te houden met een keerkoppeling, want de stroom gaat gewoon andersom lopen!

Duidelijke informatie:
Om uw accu-capaciteit in de gaten te houden zijn er heel eenvoudige systemen, die de rest capaciteit in % aangeven tot digitale displays die u nauwkeurig informeren over het voltage, de stroomsterkte, rest accucapaciteit tot een rest vaartijd in uren en minuten. Ook hierin kunnen wij u de juiste instrumenten leveren voor uw boot.

  

Links

Bent u op zoek naar informatie over bijvoorbeeld scheepstimmerbouw of op zoek naar een jachthaven of winterstalling?

Kijkt u dan eens bij onze links

Nieuws

Wilt u graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, interessante tips en projecten waar wij mee bezig zijn?

Kijkt u dan op onze nieuwspagina

Contact

Postadres:
Molenpaal 6
8608 ZJ Sneek
Tel: (+31) 06-54 32 84 34
info@bijstrascheepsinstallatie.nl
www.bijstrascheepsinstallatie.nl