slider_img slider_img slider_img slider_img

Elektrisch Varen - Elektro Motor

Bijstra Scheepsinstallatie is dealer van Water World Electronics motor, voor fantastisch elektrisch varen voor iedereen!

Overheden stimuleren het elektrisch varen door het verstrekken van subsidies tot wel 25% van de aanschafkosten voor elektrische aandrijfsystemen van een boot.

Veel pleziervaarders willen de dieselmotor in hun sloep of jacht wel vervangen door een elektromotor, maar de hoge installatiekosten, het grote ruimtebeslag en onzekerheden ten aanzien van de actieradius, weerhouden hen ervan overstag te gaan. Water World Electronics ontwikkelde het E-boat Power Pack.

Een Water World Electronics motor heeft het gehele aandrijfsysteem in 1 frame. Alle eerdere losse componenten in 1 degelijk frame.

Afgezien van het feit dat allerlei losse componenten niet "ogen", maakt het de techniek ook heel kwetsbaar. De vele storingen en het snel leeg raken van accu’s doen de reputatie van het elektrisch varen geen goed, terwijl juist boten uitermate geschikt zijn om te elektrificeren.

 

Het gewicht van de accu’s levert in een boot, anders dan bij een elektrische auto of fiets, geen enkel nadeel op. Het gewicht van de batterijen verbetert in motorboten zelfs de vaareigenschappen, bij een juiste opstelling. Inmiddels weet iedereen wel dat een elektroboot groot vaargenot oplevert door het ontbreken van stank van uitlaatgassen en lawaai. Daarenboven is een moderne e-boat veel gebruiksvriendelijker dan een boot met een benzine- of dieselmotor en last-but-not-least ook nog eens onderhoudsarm.

Compact
WWE heeft zich geconcentreerd op een goed afgeschermde, kleinst mogelijke set van motor, regelaar en batterypack, gekoppeld aan een normale gashendel en een display die iedereen begrijpt. Mooie, goed tegen vocht beschermde techniek, intelligente software en no-nonsense bediening en informatieverschaffing. We kozen voor Hollandse degelijkheid, dus ook een solide, muisstille borstelloze elektromotor.

 

Door de compacte motor is er nog genoeg ruimte voor het accupack. Het nieuwe elektrische aandrijfsysteem zit op één frame van 55 bij 30 cm, afmetingen die noodzakelijk zijn om snelle universele montage mogelijk te maken op plaatsen waar nu een diesel ronkt. Binnen 5 tot 15 uur kan een dieselsloep nu, afhankelijk van de boot en het gewenste pakket, omgebouwd worden, terwijl dat voorheen minstens het tweevoudige aan arbeid kostte.

Plug and Play
Onze plug-and-play powerunit is een zeer compact en slim aandrijfsysteem geworden.
Je start het met een digitale sleutel. Je geeft gas en schakelt met één hendel, elektronisch en zonder kabels of storende potmeters. Net als in de nieuwste elektrische auto’s en op e-bikes toont de display het verbruik, onvoordelig vaargedrag en de gevolgen daarvan voor de actieradius. Als na enige uren snel varen de batterijcapaciteit te fors aangesproken wordt, brengt de door ons in te stellen regelaar het vermogen terug tot een niveau waarop je gegarandeerd weer de thuishaven of een andere bestemming kunt bereiken. De regelaar is adaptief en meedenkend. Hij voorkomt leeg varen. Extra gas geven, om snel een kanaal over te steken bijvoorbeeld, blijft altijd mogelijk.

 

WWE Light
Heeft u een boot tot 7 meter? Dan zult u zeker de WWE Light modellen waarderen.

De motoren zijn klein van formaat en geven hoge prestaties. Het met de schipper meedenkend motormanagement zorgt ervoor dat u veilig en zorgeloos kunt varen. Door het extra motorvermogen tijdens het accelereren kunt u eenvoudig manoeuvreren.

Een Clever 565 met een Water World Electronics Light motor.

Een goed afgeschermde, kleinst mogelijke set van motor, regelaar en batterypack, gekoppeld aan een normale gashendel en een display die iedereen begrijpt.

Zeer gebruiksvriendelijk en onderhoudarm! 

 

Vermogens
De lengte, gewicht en rompsnelheid zijn bepalend voor het kiezen van een motorvermogen. Laat u door ons adviseren welk motorvermogen geschikt is voor uw boot.

Verkrijgbaar in:
2.5 kW
3.0 kW
4.0 kW

WWE Light Summum
Heeft u een boot tot 8 meter en u wilt de stilste motor in zijn soort? U gaat voor de absolute top?
Dan is het Water World Electronics Light Summum model iets voor u. 

Een Elna 690 sloep is uitgerust met een WWE light Summum motor. De motoren geven uniek hoge prestaties en zijn werkelijk muisstil. De overcapaciteit van de motor geeft u nog meer comfort en vaarplezier! Het met de schipper meedenkend motormanagement zorgt ervoor dat u veilig en zorgeloos kunt varen.

 

Door het extra motorvermogen tijdens het accelereren kunt u eenvoudig manoeuvreren.

Een goed afgeschermde, kleinst mogelijke set van de motor, regelaar en batterypack, gekoppeld aan een normale gashendel en een display die iedereen begrijpt.

Zeer gebruiksvriendelijk en onderhoudarm. De absolute top!

Vermogens
De lengte, gewicht en rompsnelheid zijn bepalend voor het kiezen van het motorvermogen. Laat u door ons adviseren welk motorvermogen geschikt is voor uw boot.

Verkrijgbaar in:
2.5 kW
3.0 kW
4.0 kW
5.0 kW

 

WWE Power Summum
Heeft u een zwaardere boot of een rondvaartboot?
Dan zijn de Water World Electronics Power Summum modellen iets voor u.

Deze stille motoren geven een uniek hoog vermogen. Het extra acceleratievermogen zorgt voor een enorme boost met manoeuvreren. Het met de schipper meedenkend motormanagement zorgt ervoor dat u veilig en zorgeloos kunt varen.

De kleinste motor in zijn soort. De "Power Summum" modellen zijn zeer gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm.

Een goed afgeschermde, kleinst mogelijke set van de motor, regelaar en batterypack, gekoppeld aan een normale gashendel en een display die iedereen begrijpt.

Vermogens
De lengte, gewicht en rompsnelheid zijn bepalend voor het kiezen van het motorvermogen. Laat u door ons adviseren welk motorvermogen geschikt is voor uw boot.

Verkrijgbaar in:
6.0  kW
7.0  kW
8.5  kW
10.0 kW 

Links

Bent u op zoek naar informatie over bijvoorbeeld scheepstimmerbouw of op zoek naar een jachthaven of winterstalling?

Kijkt u dan eens bij onze links

Nieuws

Wilt u graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, interessante tips en projecten waar wij mee bezig zijn?

Kijkt u dan op onze nieuwspagina

Contact

Postadres:
Molenpaal 6
8608 ZJ Sneek
Tel: (+31) 06-54 32 84 34
info@bijstrascheepsinstallatie.nl
www.bijstrascheepsinstallatie.nl